Wat is Pokemon GO?

Cheats Pokemon GO

Pokemon GO is met stip het bekendste en meest verslavende spel dat in de zomer van 2016 op de markt kwam. Wat is Pokemon GO precies? Hoe speel je dit spel? Het zijn maar enkele van de vragen die we zullen pogen te beantwoorden in dit artikel.

Wat is Pokemon GO precies?

Natuurlijk weet iedereen wat Pokemons zijn. Iedereen heeft wel eens van deze populaire Japanse Anime figuurtjes gehoord en iedereen die wel eens gamet, weet dat Pokemon ook vele spelletjes op de markt gebracht heeft. Pokemon Go kun je met recht en reden de hype van 2016 noemen. Het leek wel of iedereen dit spel speelde. In de grote steden van zo ongeveer elk land ter wereld zorgde het spel tijdens het hoogtepunt van de hype in minder of meerdere mate voor overlast. Hoe komt dit? Wat maakt dat dit spel zoveel mensen aantrekt en voor overlast kan zorgen? Dat kan toch niet de bedoeling van de makers zijn geweest?

Wat wilden de makers van Pokemon Go beogen met de lancering van het spel?

In deze tijd van gamen en virtuele realiteit, luidt vaak de kritiek dat mensen en jongeren in het bijzonder te weinig lichaamsbeweging nemen doordat ze te vaak voor hun pc gekluisterd zitten om spelletjes te spelen. Hierdoor kwamen de ontwikkelaars bij Nintendo en Niantic op het idee om een spel te ontwikkelen waarbij het nodig zou zijn om gamers uit hun luie stoel te lokken. De makers van Pokemon Go verstopten overal te wereld virtuele Pokemons op drukke en minder druk bezochte plaatsen. Vervolgens werd aan de spelers gevraagd om deze bijzondere wezentjes te vangen met behulp van de Pokemon Go app. Klik hier om onze gratis Pokemon GO hack en cheats uit te testen!

Wat was het gevolg?

Pokemon Go werd een groot succes van het begin van de lancering van het spel. Dit vernieuwende game werd trouwens niet overal ter wereld tegelijk gelanceerd en dit had dan weer voor gevolg dat de echte gamers er alles aan deden om in hun thuisland met een buitenlandse account te kunnen spelen. Los daarvan bleek de populariteit van het game niet te stuiten. Eens het spel overal gelanceerd was, brak de echte Pokemon Go gekte los. Niets aflatende gamers kregen er maar niet genoeg van. Op vele al dan niet toeristische plaatsen kwamen massaal Pokemon jagers samen om zoveel mogelijk van deze magische wezentjes te kunnen vangen. Dit had voor gevolg dat anders vrij rustige dorpjes plotsklaps overspoeld werden en dat de jagers gewoon dag en nacht, 24/7 doorgingen met jagen.

Pokemon nu

Begin september 2016 leek de Pokemon gekte helemaal voorbij. Opeens leken alle Pokemon jagers te zijn verdwenen. Echt onlogisch is dit niet, want rond die tijd was in alle provincies van Nederland immers het schooljaar weer van start gegaan. Alle schoolgaande jagers zaten bijgevolg weer terug op de schoolbanken. Bovendien liep toen ook het toeristische hoogseizoen ten einde, dus ook de spelende toeristen waren terug naar huis gekeerd. Momenteel lijkt het wat rustiger te zijn geworden rond Pokemon Go, maar voor de echte liefhebber is niets minder waar. Deze die hards kwamen er namelijk achter dat Nintendo en Niantic de bijzonderste Pokemons gewoon naar andere plekken liet verhuizen. Zo gaat het plezier gewoon elders verder!